Hanuman Chalisa PDF

हनुमान चालीसा हिंदू धर्म में एक महत्वपूर्ण भक्ति गीत है जो हनुमान जी को समर्पित है। इसमें 40 छंद श्लोक हैं जो अवधी भाषा में लिखे गए हैं और इसे करोड़ों भक्तों द्वारा जपा जाता है और पाठ किया जाता है। डाउनलोड लिंक निचे मौजूद हैं। क्लिक करके आप अपना हनुमान चालीसा पीडीऍफ़ डाउनलोड कर सकते हैं।

Get Hanuman Chalisa Lyrics in Telugu, English, Kannada, Gujarati, Tamil, Bengali, Sanskrit, Odia, Marathi, Malayalam, and Assamese – CLICK HERE

Hanuman Chalisa Lyrics in Hindi

श्री हनुमान चालीसा – Hanuman Chalisa Lyrics in Hindi

दोहा :
श्री गुरु चरन सरोज रज, निज मन मुकुरु सुधारि।
Shree Guru Charan Saroj Raj, Nij Man Mukar Sudhari,
बरनऊं रघुबर बिमल जसु, जो दायकु फल चारि।।
Barnau Raghuvar Bimal Jasu, Jo Dayaku Phal Chari

बुद्धिहीन तनु जानिके, सुमिरौं पवन-कुमार।
Buddhiheen Tanu Janike, Sumirow, Pavan Kumar,
बल बुद्धि बिद्या देहु मोहिं, हरहु कलेस बिकार।।
Bal Buddhi Vidya Dehu Mohi, Harahu Kales Bikaar

चौपाई :
जय हनुमान ज्ञान गुन सागर।
Jai Hanuman Gyan Guna Sagar
जय कपीस तिहुँ लोक उजागर।।
Jai Kipis Tihun Lok Ujaagar

रामदूत अतुलित बल धामा।
Ramdoot Atulit Bal Dhamaa,
अंजनि पुत्र पवनसुत नामा।।
Anjani Putra Pavansut Naamaa.

महाबीर बिक्रम बजरंगी।
Mahebeer Bikram Bajrangi,
कुमति निवार सुमति के संगी।।
Kumati Nivaar Sumati Ke Sangi.

कंचन बरन बिराज सुबेसा।
Kanchan Baran Biraaj Subesaa,
कानन कुंडल कुंचित केसा।।
Kaanan Kundal Kunchit Kesa.

हाथ बज्र और ध्वजा बिराजै।
Hath Bajra Aur Dhwaja Birajai,
काँधे मूँज जनेऊ साजै।।
Kaandhe Moonj Janeu Saage.

संकर सुवन केसरी नंदन।
Sankar Suvan Kesri Nandan,
तेज प्रताप महा जग वंदन।।
Tej Pratap Maha Jag Vandan.

विद्यावान गुनी अति चातुर।
Vidyavaan Guni Ati Chaatur,
राम काज करिबे को आतुर।।
Ram Kaaj Karibe Ko Aatur

प्रभु चरित्र सुनिबे को रसिया।
Prabhu Charittra Sunibe Ko Rasiya,
राम लखन सीता मन बसिया।।
Ram Lakhan Sita Man Basiya

सूक्ष्म रूप धरि सियहि दिखावा।
Sukshma Roop Dhari Siyahi Dikhawa,
बिकट रूप धरि लंक जरावा।।
Vikat Roop Dhari Lank Jarawa

भीम रूप धरि असुर संहारे।
Bheem Roop Dhari Asur Sanhare,
रामचंद्र के काज संवारे।।
Ramchandra Ke Kaaj Sanvaare.

लाय सजीवन लखन जियाये।
Laye Sajivan Lakhan Jiyaye,
श्री रघुबीर हरषि उर लाये।।
Shri Raghubir Harashi Ur Laaye.

रघुपति कीन्ही बहुत बड़ाई।
Raghupati Kinhi Bahut Badaai,
तुम मम प्रिय भरतहि सम भाई।।
Tum Mam Priya Bharatahi Sam Bhaai.

सहस बदन तुम्हरो जस गावैं।
Sahas Badan Tumharo Jas Gaavein,
अस कहि श्रीपति कंठ लगावैं।।
Asa Kahi Shripati Kanth Lagaavein.

सनकादिक ब्रह्मादि मुनीसा।
Sankaadik Brahmaadi Muneesa,
नारद सारद सहित अहीसा।।
Narad Saarad Sahit Aheesa

जम कुबेर दिगपाल जहां ते।
Jam Kuber Digpaal Jahaan Te,
कबि कोबिद कहि सके कहां ते।।
Kabhi Kovid Kahin Sake Kahan Te

तुम उपकार सुग्रीवहिं कीन्हा।
Tum Upkar Sugrivahi Keenha,
राम मिलाय राजपद दीन्हा।।
Ram Milaayi Rajpad Deenha

तुम्हरो मंत्र विभीषण माना।
Tumharo Mantra Vibhishan Maana,
लंकेस्वर भए सब जग जाना।।
Lankeshwar Bhaye Sab Jag Jaana.

जुग सहस्र जोजन पर भानू।
Juug Sahastra Jo Jan Par Bhaanu,
लील्यो ताहि मधुर फल जानू।।
Leelyo Taahi Madhur Phal Jaanu

प्रभु मुद्रिका मेलि मुख माहीं।
Prabhu Mudrika Meli Mukh Maaheen,
जलधि लांघि गये अचरज नाहीं।।
Jaladhi Laanghi Gaye Acharaj Naheen.

दुर्गम काज जगत के जेते।
Durgam Kaaj Jagat Ke Jete,
सुगम अनुग्रह तुम्हरे तेते।।
Sugam Anugrah Tumhare Tete.

राम दुआरे तुम रखवारे।
Ram Duwaare Tum Rakhawaare,
होत न आज्ञा बिनु पैसारे।।
Hot Na Aagya Bin Paisaare.

सब सुख लहै तुम्हारी सरना।
Sab Sukh Lahei Tumhari Sarna,
तुम रक्षक काहू को डरना।।
Tum Rakshak Kaahu Ko Darnaa.

आपन तेज सम्हारो आपै।
Aapan Tej Samhaaro Aapei,
तीनों लोक हांक तें कांपै।।
Tanau Lok Haankte Kaanpei

भूत पिशाच निकट नहिं आवै।
Bhoot Pishaach Nikat Nahi Aavei,
महाबीर जब नाम सुनावै।।
Mahabir Jab Naam Sunavei.

नासै रोग हरै सब पीरा।
Naasei Rog Hare Sab Peera,
जपत निरंतर हनुमत बीरा।।
Japat Niranter Hanumat Beera

संकट तें हनुमान छुड़ावै।
Sankat Te Hanuman Chhudaavei,
मन क्रम बचन ध्यान जो लावै।।
Man Kram Vachan Dhyan Jo Laavei.

सब पर राम तपस्वी राजा।
Sub Par Ram Tapasvi Raja,
तिन के काज सकल तुम साजा।
Tinke Kaaj Sakal Tum Saaja

और मनोरथ जो कोई लावै।
Aur Manorath Jo Koi Laavei,
सोइ अमित जीवन फल पावै।।
Soi Amit Jeevan Phal Paave.

चारों जुग परताप तुम्हारा।
Chaaron Jug Partap Tumhara,
है परसिद्ध जगत उजियारा।।
Hai Parsiddha Jagat Ujiyara.

साधु संत के तुम रखवारे।
Sadho Sant Ke Tum Rakhvaare,
असुर निकंदन राम दुलारे।।
Asur Nikandan Ram Dulaare.

अष्ट सिद्धि नौ निधि के दाता।
Ashta Siddhi Nau Nidhi Ke Data,
अस बर दीन जानकी माता।।
Asa Bar Deen Janki Mata.

राम रसायन तुम्हरे पासा।
Ram Rasayan Tumhare Pasa,
सदा रहो रघुपति के दासा।।
Sadaa Raho Raghupati Ke Dasa.

तुम्हरे भजन राम को पावै।
Tumhare Bhajan Ram Ko Paavei.
जनम जनम के दुख बिसरावै।।
Janam Janam Ke Dukh Bisraavei.

अंत काल रघुबर पुर जाई।
Ant Kaal Raghubar Pur Jaai,
जहां जन्म हरि भक्त कहाई।।
Jahan Janm Hari Bhakt Kahaai.

और देवता चित्त न धरई।
Aur Devta Chitt Na Dharai,
हनुमत सेई सर्व सुख करई।।
Hanumant Sei Sarva Sukh Karai

संकट कटै मिटै सब पीरा।
Sankat Katei Mitey Sab Peera,
जो सुमिरै हनुमत बल बीरा।।
Jo Sumirei Hanumat Bal Beera

जय जय जय हनुमान गोसाईं।
Jai Jai Jai Hanuman Gosai
कृपा करहु गुरुदेव की नाई।।
Kripa Karahu Gurudev Ki Naai

जो सत बार पाठ कर कोई।
Jo Sat Baar Paath Kar Koi,
छूटहि बंदि महा सुख होई।।
Chhutahi Bandi Mahasukh Hoi.

जो यह पढ़ै हनुमान चालीसा।
Jo Yah Padhe Hanuman Chalisa,
होय सिद्धि साखी गौरीसा।।
Hoy Siddhi Saakhi Gaurisa

तुलसीदास सदा हरि चेरा।
Tulsidas Sada Hari Chera,
कीजै नाथ हृदय महँ डेरा।।
Keeje Nath Hriday Maha Dera.

दोहा:
पवनतनय संकट हरन, मंगल मूरति रूप।
Pavantanay Sankat Haran, Mangal Murti Roop.
राम लखन सीता सहित, हृदय बसहु सुर भूप।।
Ram Lakhan Sita Sahit, Hriday Basahu Sur Bhoop

Hanuman Chalisa PDF in Hindi

Hanuman Chalisa PDF के पावन गीत को डाउनलोड करने के लिए निचे दिए हुए बटन को दबाये। यह गीत दिन में दो बार उपचार करे। हनुमान चालीसा पढ़ने से आप अपने मन सभी कस्टो का निवारण करे सकते हैं। हनुमान जी के कृपा आप पर हमेशा बनी रहे।

Hanuman Chalisa MP3 in Hindi

SONG: Shree Hanuman Chalisa
ARTIST: Gulshan Kumar
ALBUM: Shree Hanuman Chalisa
CREDIT: Tseries Music (on behalf of T-Series); TSeries Publishing, ASCAP, LatinAutorPerf, and 9 Music Rights Societies.
ADDED ON: 18-04-2023
FILE SIZE: 9.00 MB (94,46,406 bytes)

Hanuman Chalisa Pdf

Hanuman Chalisa English PDF

Click the button below to get Hanuman Chalisa English PDF written by Tulsidas. In PDF, there are Hanuman Chalisa Lyrics in English consisting of 40 sloke. Chanting 7 times a day will give you the power to handle obstacles and difficulties in life. May God Hanuman bless you. Jai Hanuman.

Hanuman Chalisa Telugu

PDFలో, తెలుగులో 40 శ్లోకాలతో కూడిన హనుమాన్ చాలీసా లిరిక్స్ (చాలీసా/స్లోక్) ఉన్నాయి. ప్రపంచవ్యాప్తంగా లక్షలాది మంది హిందువులు హనుమాన్ చాలీసాను జపించారు. రోజుకు 7 సార్లు జపించడం వల్ల జీవితంలోని అడ్డంకులు మరియు ఇబ్బందులను ఎదుర్కోవడానికి మీకు శక్తి, ఆశీర్వాదం, రక్షణ లభిస్తుంది. హనుమంతుడు నిన్ను ఆశీర్వదిస్తాడు. జై హనుమాన్. Hanuman Chalisa Lyrics in Telugu include 40 Sloke. Click the button below to get Hanuman Chalisa Telugu PDF. 

Hanuman Chalisa In Kannada

ಕನ್ನಡದಲ್ಲಿ ಹನುಮಾನ್ ಚಾಲೀಸಾ ಸಾಹಿತ್ಯವು 40 ಪದ್ಯಗಳನ್ನು (ಚಾಲೀಸಾ) ಒಳಗೊಂಡಿದೆ, ಅದು ಭಗವಾನ್ ಹನುಮಂತನನ್ನು ಸ್ತುತಿಸುತ್ತದೆ, ಹಿಂದೂ ಪುರಾಣಗಳಲ್ಲಿ ಅವನ ಭಕ್ತಿ ಮತ್ತು ಶಕ್ತಿಗೆ ಹೆಸರುವಾಸಿಯಾಗಿದೆ. ಇದನ್ನು ಲಕ್ಷಾಂತರ ಹಿಂದೂಗಳು ಅಡೆತಡೆಗಳು ಮತ್ತು ತೊಂದರೆಗಳನ್ನು ಜಯಿಸಲು ಪ್ರಬಲವಾದ ಪ್ರಾರ್ಥನೆಯಾಗಿ ಪಠಿಸುತ್ತಾರೆ ಮತ್ತು ಹನುಮಾನ್ ಜಯಂತಿ ಮತ್ತು ಮಂಗಳವಾರದಂದು ಪಠಿಸುತ್ತಾರೆ. Hanuman Chalisa Lyrics in Kannada include 40 Sloke. Click the button below to get Hanuman Chalisa in Kannada PDF

Hanuman Chalisa In Bengali

পিডিএফ-এ, 40টি শ্লোক (চালিসা/শ্লোক) সমন্বিত বাংলায় হনুমান চালিসা লিরিক্স রয়েছে। বিশ্বব্যাপী লক্ষ লক্ষ হিন্দু হনুমান চালিসা উচ্চারণ করেন। দিনে 7 বার জপ আপনাকে শক্তি, আশীর্বাদ, জীবনের বাধা এবং অসুবিধাগুলি পরিচালনা করার সুরক্ষা দেবে। ভগবান হনুমান তোমার মঙ্গল করুক। জয় হনুমান। Hanuman Chalisa Lyrics in Bengali consisting of 40 Sloke. Click the button below to get Hanuman Chalisa in Bengali PDF

Hanuman Chalisa Gujarati

તુલસીદાસ દ્વારા લખાયેલ Hanuman Chalisa Gujarati PDF મેળવવા માટે નીચેના બટન પર ક્લિક કરો. PDF માં, Hanuman Chalisa Lyrics in Gujarati માં ગીતો છે જેમાં 40 સ્લોક છે. દિવસમાં 7 વખત જાપ કરવાથી તમને જીવનમાં આવતા અવરોધો અને મુશ્કેલીઓને સંભાળવાની શક્તિ મળશે. ભગવાન હનુમાન તમારું ભલું કરે. જય હનુમાન.

Hanuman Chalisa Marathi

Hanuman Chalisa Marathi गीतांमध्ये 40 श्लोक (चालीसा) समाविष्ट आहेत ज्यात भगवान हनुमानाची स्तुती केली आहे, हिंदू पौराणिक कथांमध्ये एक देवता त्याच्या भक्ती आणि सामर्थ्यासाठी ओळखली जाते. कोट्यवधी हिंदूंद्वारे अडथळे आणि अडचणींवर मात करण्यासाठी एक शक्तिशाली प्रार्थना म्हणून जप केला जातो आणि हनुमान जयंती आणि मंगळवारी पाठ केला जातो. Hanuman Chalisa PDF in Marathi मिळवण्यासाठी खालील बटणावर क्लिक करा

Hanuman Chalisa Lyrics In Tamil

ஹனுமான் சாலிசா தமிழ் PDF பதிவிறக்கம் செய்ய கீழே உள்ளது, PDF இல் 40 ஸ்லோக்களுடன் தமிழ் ஹனுமான் சாலிசா உள்ளது. ஒரு நாளைக்கு 7 முறை ஜபிப்பதன் மூலம் வாழ்க்கையில் தடைகள் மற்றும் சிரமங்களை சமாளிக்க உங்களுக்கு சக்தி, ஆசீர்வாதம், பாதுகாப்பு கிடைக்கும். ஹனுமான் கடவுள் உங்களை ஆசீர்வதிக்கட்டும். ஜெய் ஹனுமான். Hanuman Chalisa Lyrics in Tamil Consist of 40 Sloke. Click the button below to get Hanuman Chalisa in Tamil

Hanuman Chalisa In Malayalam

മലയാളം PDF-ലെ ഹനുമാൻ ചാലിസ ഡൗൺലോഡ് ചെയ്യാൻ ചുവടെയുണ്ട്, PDF-ൽ 40 സ്ലോക്കുകളുള്ള മലയാളം ഹനുമാൻ ചാലിസ ഉൾപ്പെടുന്നു. ദിവസവും 7 തവണ ജപിക്കുന്നത് ജീവിതത്തിലെ തടസ്സങ്ങളും പ്രയാസങ്ങളും കൈകാര്യം ചെയ്യാനുള്ള ശക്തിയും അനുഗ്രഹവും സംരക്ഷണവും നൽകും. ദൈവം ഹനുമാൻ നിങ്ങളെ അനുഗ്രഹിക്കട്ടെ. ജയ് ഹനുമാൻ. Hanuman Chalisa Lyrics in Malayalam Consist of 40 Sloke. Click the button below to get Hanuman Chalisa in Malayalam

Hanuman Chalisa In Assamese

পিডিএফত ৪০টা পদ (চালিছা/স্লোক)ৰে গঠিত অসমীয়াত হনুমান চলিছা গীত আছে। বিশ্বজুৰি লাখ লাখ হিন্দুৰ জপ হনুমান চলিছা। দিনটোত ৭ বাৰ জপ কৰিলে জীৱনৰ বাধা আৰু অসুবিধাবোৰ চম্ভালিব পৰা শক্তি, আশীৰ্বাদ, সুৰক্ষা লাভ কৰিব। ভগৱান হনুমানে আপোনাক আশীৰ্বাদ কৰক। জয় হনুমান। Click the button below to get Hanuman Chalisa in Assamese

Hanuman Chalisa In Sanskrit

PDF मध्ये 40 श्लोकाः (चालीसा/श्लोक) युक्ताः (Hanuman Chalisa in Sanskrit) संस्कृते हनुमान चालीसा गीतानि सन्ति। हनुमान चालीसा विश्वे कोटि-कोटि-हिन्दुभिः जप्यते । दिने ७ वारं जपं कृत्वा जीवने विघ्नान् कठिनतान् च सम्भालितुं शक्तिः, आशीर्वादः, रक्षणं च प्राप्स्यति। ईश्वर हनुमान जी आपको आशीर्वाद दें। जय हनुमान। Click the button below to get Hanuman Chalisa Lyrics in Sanskrit PDF

Hanuman Chalisa Odia

ହନୁମାନ ଚଲିସା ( Hanuamn Chalisa Odia ) ଓଡିଆରେ 40 ଟି ପଦ (ଚଲିସା) ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ ଯାହାକି ହିନ୍ଦୁ ପୁରାଣରେ ଦେବତା ଭଗବାନ ହନୁମାନଙ୍କୁ ପ୍ରଶଂସା କରନ୍ତି, ଯାହା ତାଙ୍କର ଭକ୍ତି ଏବଂ ଶକ୍ତି ପାଇଁ ଜଣାଶୁଣା | ବାଧାବିଘ୍ନ ଏବଂ ଅସୁବିଧାକୁ ଦୂର କରିବା ପାଇଁ ଏହା ଲକ୍ଷ ଲକ୍ଷ ହିନ୍ଦୁଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଏକ ଶକ୍ତିଶାଳୀ ପ୍ରାର୍ଥନା ଭାବରେ ଜପ କରାଯାଇଥାଏ ଏବଂ ହନୁମାନ ଜୟନ୍ତୀ ସମୟରେ ଏବଂ ମଙ୍ଗଳବାର ଦିନ ଏହା ପାଠ କରାଯାଇଥାଏ | Click the button below to get Hanuman Chalisa Odia PDF

FAQ

Hanuman Chalisa PDF फ़ोन में कैसे खोले।

डाउनलोड करने के बाद अगर पीडीऍफ़ नहीं खुल रहा हैं तो अपने फ़ोन में पीडीऍफ़ रीडर इनस्टॉल करे। यह अप्प आपको प्ले स्टोर या एप्पल स्टोर पर मिल जायेगा

हनुमान चालीसा क्या है?

हनुमान चालीसा हनुमान जी की पूजा करने में इसका पाट किया जाता हैं। इनके अंदर चालीसा श्लोक हैं जो गोस्वामी तुलसीदास द्वारा लिखा गया है।

बिना इंटरनेट Hanuman Chalisa PDF पढ़ सकते हैं।

है। डाउनलोड करने के बाद बिना इंटरनेट हनुमान चालीसा पढ़ा जा सकता हैं

Hanuman Chalisa PDF डाउनलोड नहीं कर पा रहा।

दिए हुए लिंक पर क्लिक करे – Click Here